Uitvaart De Wilgen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in De Wilgen?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart De Wilgen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit De Wilgen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer De Wilgen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart De Wilgen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 109 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Wilgen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Wilgen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oudega, Nijega en Opeinde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Wilgen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Wilgen kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in De Wilgen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Wilgen

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er verscheidene emoties. Denk aan de schok bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in De Wilgen. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in De Wilgen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd veel dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Wilgen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Wilgen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Wilgen contacteren

Voor een teraardebestelling in De Wilgen heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum speelt een belangrijke rol bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de teraardebestelling als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentra in De Wilgen zijn er toerijkende faciliteiten om de overledene bekwaam en met eer te bewaren tot de dag van de teraardebestelling. Tevens is daar alles in gereedheid om je geliefde keurig te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in De Wilgen zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances organiseren voor alle mensen die de dierbare kenden. Ook kun je het afgesloten houden voor louter genodigden of familie.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in De Wilgen kun je gebruik maken van een speciale zaal voor het uitleiden. De plechtigheid is het meest intieme deel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Meerdere uitvaartcentra in De Wilgen kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je daarna veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in De Wilgen en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Wilgen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis De Wilgen

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden graag niet mee opzadelen. Een crematie is over het algemeen genomen goedkoper dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in De Wilgen een grafkuil geregeld moet worden. De tariefstelling hiervoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de prijzen voor de grafkuil zelf zal je eveneens prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een grafkist. Ook hierbij kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in De Wilgen zijn beduidend goedkoper. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak denkbaar tegen een compensatie. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in De Wilgen, is het immer wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te beschouwen zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis De Wilgen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten De Wilgen

Piekeren over een uitvaart kan een ellendig gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit echt noodzakelijk, want een uitvaart kan enorm in de kosten lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hier aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Wilgen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Wilgen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Wilgen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Wilgen

Wij advisreren iedereen in De Wilgen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan echt dat je nabestaanden niet voor onverwachte aanzienlijke kosten van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waardoor je verzekerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is volmaakt voor wanneer je specifieke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in De Wilgen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Wilgen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Wilgen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Wilgen

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in De Wilgen in te huren voor het regelen van een uitvaartdienst in De Wilgen. We hebben het al even kort benoemd in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat dieper bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd verloopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaart op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig daar het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze internetpagina eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je meteen een indruk van de personen die dit voor jou kunnen doen. Verder is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Behoren bloemstukken en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in De Wilgen ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te organiseren als de overledene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in De Wilgen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Wilgen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Wilgen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Wilgense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Wilgen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Wilgen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Wilgen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Wilgen

Blij met warme begeleiding

26 februari 2024

Ik heb hele fijne hulp gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Robert Verbeek

Persoonlijke uitvaart

17 februari 2024

Aangezien we na de aanvraag snel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid precies zoals papa dat wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Marleen Schipper

Dank jullie wel!

16 februari 2024

Gauw waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Super erkentelijk!

- Irene de Bruijn

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

3 februari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Adrianus Kuiper

Het afscheid was top geregeld

25 januari 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te definiëren hoe gepast het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan uitmuntend. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet kunnen geven aan onze lieve grootvader.

- Cindy Wolters

Liefdevol bijgestaan

18 januari 2024

Het geweldige bestaan van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was mogelijk en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Arjan Verhoeven

Uitvaartverzorger zeer lief

12 januari 2024

Allereerst komt het verdriet en de dreun en dan weet je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inzetten daarvoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verbaasd met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Sharon van den Broek

Zeer medelevend

3 januari 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl gauw in aanraking met een zeer lieve begeleidster. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons heel prettig geholpen.

- Barbara van de Veen

Respectvol en eenvoudig afscheid

27 december 2023

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed georganiseerd.

- Martinus Kuijpers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Wilgen

Crematorium HaskerPoort

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske
Nederland

0513 724 401
http://haskerpoort.nl/

crematorium in Heerenveen

Rotstergaastweg 45
8452 LA Nieuweschoot
Nederland

085 016 0614
https://crematoriuminheerenveen.nl/contact/

Elan Uitvaartverzorging

Doarpsstrjitte 38
9245 HR Nij Beets
Nederland

06 30405766
https://www.elanuitvaartverzorging.nl/