Uitvaart Bern

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Bern?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Bern verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Bern – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Bern gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Bern
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Bern aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bern, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Tuil, Waardenburg en Neerijnen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Bern

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Bern kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Bern vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Bern

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten organiseren. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij ondersteunen je met het regelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Indien je een teraardebestelling in Bern wilt regelen, zul je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het regelen. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan discreet binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Hierna is het moment aangebroken om de uitvaart eigenhandig te gaan regelen. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een graf of asurn. Het is altijd praktisch om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is veelal wat in gedocumenteerd over de finale wensen. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de dag is het belangrijk om de overige zaken te organiseren. Doorgaans is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Bern

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Bern te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Bern contacteren

Voor een uitvaart in Bern heb je de keuze uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle aangelegenheden voor en na de begrafenis. In iedere uitvaartcentrum in Bern zijn indrukwekkende mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Ook is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Bern zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen familieleden.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Bern kun je gebruik maken van een aparte ruimte voor het uitleiden. De gedienstigheid is het meest intieme stukje van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Bern zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties tijdens de plechtigheid.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je daarna dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Bern met elkaar en maak een afgewogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Bern

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Bern

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel alsmede opgevold. De keuzemogelijkheid kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Bern zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Bern gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is logischerwijs niet gedwongen. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Bern in het oog hebt. Normaal gesproken is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. logischerwijs is de voorkeur van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Bern

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Bern

De prijzen voor een uitvaart in Bern kunnen dus sterk stijgen als je meerdere voorkeuren hebt. We kunnen moeilijk een geldbedrag noemen omdat een uitvaart volkomen persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger inschakelt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dit is grofweg gedekt door een uitvaartverzekering. Dit is beslist raadzaam, dankzij deze ondersteuning zul je immers niet meer alles eigenhandig te hoeven doen. Dat maakt het een optie om op de dag van het allerlaatste afscheid de regie uit handen te geven. De wijze van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je wensen. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op minimaal 500,-. De tariefstelling voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Gewoonlijk kun je van tevoren de gemiddelde bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de site van het vervoerbedrijf.

Overige extra uitgaven zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Bern. Hier kan iemand denken aan eventuele bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Indien je bij voorkeur een teraardebestelling wilt regelen dan zal er in ieder geval een geldbedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een (graf)kist en aan een (graf)steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling over het algemeen minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Bern en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Bern inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Bern inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Bern

Een uitvaartverzekering in Bern regelen is een van de slimste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Als je in Bern een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk stuk van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Bern zal voortdurend afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daarom verschilt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per verzekeraar. Zo valt een premie minder hoog uit als je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Bern je een te groot risico vindt, zullen ze je weigeren. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg geld apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Bern

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Bern verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Bern

Het is verstandig om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Bern te bellen. Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om direct al dingen te organiseren. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaart. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Bern zorgen voor een prachtige laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Bern

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Bern

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Bern. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bernse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Bern. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Bern bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Bern die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Bern

Verwachtingen zijn overtroffen

31 mei 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die ontdekt hebben.

- Daniël de Koning

Tot in de puntjes georganiseerd

21 mei 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie buitengewoon soepel georganiseerd. Snel contact ook.

- Ilse Evers

Goedkoop en eervol

13 mei 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Aangezien ons inkomen laag is was dit prima.

- Dennis van de Pol

De allerlaatste groet was perfect

7 mei 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze personen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een schitterend uitvaart voor onze beste opa kunnen organiseren.

- Joris Vos

Algeheel ontzorgt

29 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Fantastisch geregeld.

- Saskia van Wijk

Verwachtingen zijn overtroffen

25 april 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die ontdekt hebben.

- Richard de Bruin

Het afscheid was top georganiseerd

19 april 2024

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een geweldig uitvaart voor onze beste opa kunnen regelen.

- Cornelia Groen

Een integere uitvaartdienst

8 april 2024

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Johanna Vink

Magnifiek afscheid

31 maart 2024

Het was zo aantrekkelijk! De verslagenheid was aanzienlijk na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet beter geregeld kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te organiseren.

- Rob van de Veen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Bern

LauDika uitvaartverzorging

Kota Inten 12
5263 MG Vught
Nederland

06 23862353
https://www.laudika-uitvaartverzorging.nl/

Bijnen Uitvaartcentrum – Eikendonk

Eikendonklaan 2
5143 NG Waalwijk
Nederland

0416 347 784
http://www.bijnenuitvaartverzorging.nl/

Klijmij Uitvaartverzorging

Boschstraat 73-77
5301 AC Zaltbommel
Nederland

0418 513 047
http://klijmijuitvaart.nl/